Öğretmenler Mahallesi 2963 Sokak 30/A TARSUS / MERSİN
E-TAHSİLAT
Temperli Camlar
8 Mart 2023
Temperli Camlar
OKUNMA : 398

Sertleştirilmiş cam olarak da bilinen temperli cam, aynı kalınlıktaki normal camdan dört ila beş kat daha güçlü olan bir güvenlik camı türüdür. Tavlanmış camın yüksek bir sıcaklığa ısıtılması ve ardından soğuk hava ile hızla soğutulmasıyla yapılır. Bu işlem, cama gücünü veren iç gerilimler oluşturur.

 

Temperli cam, güvenliğin önemli olduğu çeşitli uygulamalarda kullanılır. Genellikle araba pencereleri, duş kabinleri, çatı pencereleri ve binalarda cam kapılar, bölmeler ve pencereler olarak kullanılır. Temperli cam, dayanıklılığı ve kırılmaya karşı dayanıklılığı nedeniyle cep telefonu ve tablet ekranlarının imalatında da kullanılmaktadır.

 

Temperli camın en önemli avantajlarından biri, kırıldığında küçük, donuk parçalara ayrılarak keskin kenarlardan kaynaklanan yaralanma riskini azaltmasıdır. Bu, camın darbeye maruz kalabileceği veya insan teması riskinin olduğu uygulamalar için onu daha güvenli bir seçenek haline getirir.

 

Genel olarak temperli cam, dayanıklılığı, güvenlik özellikleri ve geniş bir uygulama yelpazesindeki çok yönlülüğü nedeniyle popüler bir seçimdir.

Temperli Camlar